Antrenamentele pentru Jocurile Olimpice au avut loc în Straja

Lotul de sportivi Special Olympics România s-a antrenat în stațiunea montană Straja la schi. Anul viitor in luna ianuarie vor avea loc Jocurile Mondiale de iarnă Special Olympics, prilej cu care un număr de 34 de sportivi români vor concura în Kazan, Rusia (tara gazda).

Tinerii participă la proba de schi alpin, astfel că aceștia s-au antrenat în taberele din Straja.

„Regulamentul Special Olympics se bazează pe cel al Federației Internaționale de Schi, cu excepția anumitor situații. Acestea se referă la selecția locului de desfășurare in funcție de abilitățile sportivilor. O altă excepție este regula de 2 minute, care permite unui sportiv care a căzut sau care a ieșit de pe traseu să își pună din nou schiurile și să continue cursa. În prezent, toate traseele sunt fără bariere, ceea ce permite o alunecare lină”, arată cei de la Special Olympics.

Schi alpin este un sport care solicită sportivii. Pe lângă combinația de anduranță și forță, schiul alpin necesită o capacitate mare de viteză și anduranța acțiune/reacțiune. Prin intermediul pregătirii adecvate, sportivii își pot îmbunătăți eficiența fizică, psihologică și mentală.

 

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *