Dihonie cu strigături în PSD Hunedoara

Sfârșitul anului 2019 prinde PSD-ul hunedorean într-o viermuială internă ce-i scutură bine balamalele ruginite. Lideri furioși pe conducere, primari care se dau la fund, adulmecând jocurile interne, conducerea pesedistă a Consiliului Județean Hunedoara în război cu angajații și practicând dictatura la locul de muncă – cam asta e atmosfera în PSD Hunedoara, de nu se mai aud clopoțeii colindătorilor.

Nu degeaba și-a aranjat apele Laurențiu Nistor, președintele pesedist, prin alegeri rapide în partid, local, și înșurubare între „reformiștii” (ironia soartei!?) PSD de la București: parcă mirosea furtuna!

Câteva repere? Senatorul PSD de Hunedoara, Cristian Resmeriță, mai de demult vârător de șopârle în conducerea județeană a partidului, continuă să sape liniștea organizației de la temelie. În tandem, vicepreședintele CJ Hunedoara, Sorin Vasilescu, s-a rățoit de-a dreptul împotriva perechii mereu în frunte Nistor-Intotero. Numai că rățoiala lui Vasilescu a pocnit, ca biciul de plugușor, în vânt, degeaba: Nistor și-a pus urătorii (ca să fim în spiritul sărbătorilor) să semneze un laudatio înverșunat, în susținerea sa și înfierarea rebelului. Subtili ca bordurile lipsă din cartierele mărginașe, câțiva pesediști cu funcții au sărit sesiunea de semnături întru lauda tătucului Nistor.

Pe de altă parte, la Consiliul Județean, cu un Vasilescu răzlețit (dar nepedepsit pentru frondă, cum s-ar fi așteptat lumea!) rugbistul Costel Avram a ieșit din grămada normală și lovește neregulamentar în angajații care, se pare, nu-s dispuși să-și riște libertatea pentru a sluji amicii lui de bunăstare. Ca peste tot pe unde a bântuit până acum, Costel Avram încearcă să controleze absolut toate pârghiile puterii din Consiliul Județean, cu atât mai mult cu cât președintele Mircea Bobora arată că ar face mai mult figurație pe marginea terenului.

În așa atmosferă de plugușor ratat, pesediștii hunedoreni din teritoriu croșetează, ca bunicile, pe marginea întregului dezmăț de partid, iar cei care mai mâncă o pită albă prin funcții calde în instituții încearcă să-și rezolve viitorul pe cont propriu: poate schimbă partidul, poate intuiesc o nouă pușculiță…

Mânați, măi!, cum ar spune un clasic în viață.

 

(sursă foto: Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *