Antreprenorii pot aplica în cadrul măsurii „Granturi pentru capital de lucru”, începând din 22 octombrie

Extrasul Revisal necesar aplicării pentru granturile pentru capital de lucru trebuie introdus în secţiunea de „Documente ataşate” şi trebuie emis cu maximum 24 de ore înaintea înscrierilor. Etapa de înscriere în cadrul măsurii 2 „Granturi pentru capital de lucru” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile începe joi, 22 octombrie, ora 10.00.

„Clarificări cu privire la Extrasul  Revisal – Documentul se introduce în secţiunea de ”Documente ataşate” şi  trebuie emis cu maximum 24 de ore înaintea înscrierii – Etapa de înscriere se lansează joi, 22 octombrie, ora 10.00”, informează Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Întreprinderile care nu au angajaţi, prin urmare, nici cont în Revisal, vor încărca o declaraţie în format PDF privind imposibilitatea încărcării extrasului Revisal.

Declaraţia nu are model predefinit şi va fi semnată olograf de către reprezentantul legal.

„Dacă semnătura electronică cu care se încarcă documentele aparţine reprezentantului legal, declaraţia va fi semnată electronic de către reprezentantul legal. Dacă semnătura electronică aparţine unui împuternicit, declaraţia va fi semnată olograf de către reprezentantul legal şi electronic de către împuternicit”, precizează ministerul.

Pe Măsura 2 va fi disponibil un buget de 350 milioane euro, din fonduri UE şi de la bugetul de stat, din care se vor acorda granturi pentru capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro unor ONG-uri din domeniul învăţământului şi unor IMM-uri. Pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 cuprinsă între 5.000 şi 13.500 euro, valoarea grantului este de 2.000 euro; Pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 cuprinsă între 13.501 şi 1.000.000 euro, valoarea grantului se stabileşte în procent de 15% din cifra de afaceri şi nu poate depăşi suma de 150.000 euro. Pentru IMM-urile cu cifra de afaceri cu echivalentul în euro de peste 1 milion de euro, valoarea maximă a ajutorului este de 150.000 euro.

Astfel, formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii 2 “Granturi pentru capital de lucru” va fi activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro începând de joi, 22 octombrie, ora 10.00.

Formularul de înscriere va rămâne activ până miercuri, 28 octombrie 2020 ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.

Procedura de implementare a măsurii “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” poate fi consultată la următorul link:  http://www.imm.gov.ro/ro/2020/10/16/procedura-de-implementare-a-masurii-granturi-pentru-capital-de-lucru-acordate-imm-urilor-a-fost-transmisa-spre-publicare-in-monitorul-oficial-al-romaniei/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *