Aparatură medicală de aproape 3 milioane de lei la Petroșani

Spitalul de Urgență din Petroșani a lansat două proceduri de achiziție de aparatură medicală. Unul dintre contracte are o valoare de aproape 600.000 de lei, iar cel de-al doilea este estimat la peste 2,3 milioane de lei.

Primul contract, cel în valoare de circa 600.000 de lei prevede achiziția unor echipamente de curățenie și întreținere. Se achiziționează 15 aparate de nebulizare, mai multe frigidere, cărucioare de curățenie, mașini de curățat pardoseală, dar și alte echipamente specifice.

Ofertele se depun până în data de 2 decembrie.

Contractul de peste două milioane de lei presupune achiziționarea unui sistem modular de analize biochimie și imunologie, a unui sistem de analize coagulare și a două sisteme de analize hematologice.  În acest caz, ofertele se pot depune până în data de 3 decembrie.

„În prezent, spitalul se afla în plin proces de modernizare şi echipare având loc o nouă configurare a spaţiilor şi a  diversificării serviciilor oferite, având ca şi dotări aparatura medicală depăşită din punct de vedere tehnic şi moral, insuficienta ca număr, motiv pentru care este imperios necesară achiziţionarea de echipamente  medicale  astfel încât să se asigure un nivel suficient al dotării cu echipamente medicale, activitatea unităţii medicale să fie serios îmbunătăţită, medicii să aibă la dispoziţie instrumente medicale moderne iar pacienţii să beneficieze de servicii la un înalt nivel calitativ, mai ales ţinând cont de finanţarea obitnuta prin intermediul POR 2014-2020 şi a obligaţiilor contractului  de finanţare în baza căruia a fost iniţiată prezenta achiziţie publica”, arată documentul.

Ambele contracte sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare – POIM.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.