Apariție rară în Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina

Rangerii din Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina au raportat recent observarea și capturarea unor imagini remarcabile ale pisicii sălbatice. Acest animal solitar, cunoscut și sub numele de felis silvestris, este o specie cu o activitate predominant nocturnă, având un teritoriu de vânătoare ce poate depăși 300 de hectare. Pisica sălbatică se hrănește în principal cu mamifere mici și păsări.

La maturitate, această felină poate atinge o greutate de până la 8 kilograme și o lungime de aproximativ 70 de centimetri, incluzând coada, care poate ajunge până la 35 de centimetri. Deși poate fi confundată uneori cu pisica domestică, pisica sălbatică se diferențiază prin aspectul său distinct, având un fond cenușiu tigrat cu dungi negre, precum și prin alți factori precum părul mai lung, forma cozii și forma petelor de pe coatele picioarelor.

Observarea pisicii sălbatice în sălbăticie poate fi dificilă datorită agilității și simțurilor foarte dezvoltate ale acesteia. Cu toate acestea, colegii din parc au reușit să surprindă câteva cadre minunate, contribuind astfel la cunoașterea și conservarea acestei specii în habitatul său natural.

 

Monika BACIU

FOTO: Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *