Apel al Grupului de Comunicare Strategică

Evoluţia răspândirii SARS-COV-2 este pe o pantă vizibil descendentă, transmite Grupul de Comunicare Strategică, făcând apel la toţi cetăţenii să respecte restricţiile pentru protecţia proprie, dar şi a familiilor, precum şi pentru a-i sprijini pe medici, în condiţiile în care numărul persoanelor internate în secţiile de ATI este încă unul ridicat.

”În urma analizei evoluţiei infectărilor cu noul tip de coronavirus pe teritoriul României în ultimele două luni se desprind următoarele concluzii. În acest moment evoluţia răspândirii virusului SARS-COV-2 este pe o pantă vizibil descendentă. Dacă în urmă cu o lună erau înregistrate aproximativ 60 de mii de persoane nou infectate într-o săptămână, la nivel naţional, săptămâna trecută au fost înregistrate sub 35 de mii de cazuri”, anunţă joi Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit autorităţilor, este foarte important să menţinem o evoluţie descendentă a cazurilor de persoane nou confirmate şi putem realiza acest lucru doar respectând regulile sanitare.

În perioada sărbătorilor de iarnă sunt în continuare în vigoare, printre altele, următoarele măsuri:

–  Este interzisă deplasarea persoanelor în grupuri formate din mai mult de şase persoane care nu fac parte din aceeaşi familie;

– Este interzisă organizarea şi participarea la evenimente private (mese festive, petreceri etc.);

– Este interzisă deplasarea cetăţenilor în afara locuinţei în intervalul orar 23.00-05.00 pe întreg teritoriul ţării, cu excepţia situaţiilor motivate prevăzute de legislaţie, iar în localităţile aflate în carantină circulaţia persoanelor este permisă cu restricţiile stabilite de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă;

– Portul măştii de protecţie este obligatoriu atât în spaţiile deschise, cât şi în cele închise.

”Facem apel la toţi cetăţenii să respecte aceste reguli pentru protejarea sănătăţii lor, a celor dragi lor, dar şi pentru a-i sprijini pe medicii, mai ales în condiţiile în care numărul persoanelor internate în secţiile de ATI este încă unul ridicat”,  precizează autorităţile.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.