APIA: Fermierii hunedoreni sunt așteptați să depună cereri unice de plată pentru obținerea subvenției de stat

Perioada depunerilor la A.P.I.A. a Cererilor Unice de Plată pentru obținerea subvenției de stat pentru sector vegetal și zootehnic se va încheia luni, 17 mai 2021.

Prefectul județului, Călin Petru Marian, a avut astăzi o întâlnire la sediul A.P.I.A. Hunedoara cu conducerea instituției, pentru a analiza situația din județul Hunedoara, inclusiv pentru găsirea unor soluții la solicitările fermierilor.

Potrivit datelor primite de la directorul Centrului Județean A.P.I.A, Veronica Topor, județul Hunedoara se situează pe locul 2 în țară, cu un procent de peste 89% din numărul total programat pentru depunerea cererilor. Până astăzi au solicitat subvenții 15.211 fermieri din județ, pentru o suprafață totală de 107.340 hectare.  Mai sunt așteptați aproape 1.700 fermieri hunedoreni să depună cererile unice, pentru încă 26.000 hectare.

Pentru a veni în sprijinul celor care nu au reușit încă să obțină de la autoritățile locale toate documentele necesare, prefectul Călin Petru Marian a solicitat primarilor hunedoreni, acolo unde este cazul, să-și organizeze activitatea cu publicul astfel încât în zilele de sâmbătă și duminică (15 și 16 mai) să poată fi eliberate adeverințele solicitate de fermieri.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *