Apple dezvoltă în secret propriile ecrane MicroGED pentru dispozitive mobile

Apple proiectează şi produce, pentru prima oară, propriile ecrane pentru dispozitive mobile, bazate pe tehnologia MicroGED, la o unitate de producţie secretă din apropierea sediului său central din California, pentru a fabrica un număr mic de ecrane care să fie testate, au declarat persoane apropiate situaţiei, transmite Bloomberg.

Gigantul din industria tehnologiei face o investiţie semnificativă în dezvoltarea viitoarei generaţii de ecrane MicroGED, au spus persoanele.

Ecranele MicroGED folosesc componente diferite pentru emiterea luminii, faţă de actualele ecrane OLED, şi ar permite ca viitoarele dispozitive mobile să fie mai subţiri şi cu un consum mai redus de energie.

Ecranele sunt mult mai dificil de fabricat comparativ cu ecranele OLED, iar compania aproape a renunţat la proiect acum aproximativ un an, potrivit surselor. Ulterior, inginerii au făcut progrese, iar tehnologia se află într-un stadiu avansat, cu toate că rezultatele ar putea fi disponibile pe piaţă abia peste câţiva ani.

Proiectul este cel mai recent exemplu al eforturilor făcute de Apple în direcţia producerii de componente.

Compania a proiectat în ultimii ani propriile sale cipuri destinate dispozitivelor mobile, iar implicarea sa pe segmentul ecranelor ar putea să afecteze o serie de furnizori, de la producători de ecrane cum sunt Samsung Electronics, Japan Display, Sharp şi LG Display la companii ca Synaptics, care fabrică interfeţe pentru cipurile destinate ecranelor. Universal Display, dezvoltator major de tehnologie OLED, ar putea fi afectat la rândul său.

Acţiunile producătorilor de ecrane din Asia au scăzut în urma informaţiei. Titlurile Japan Display au scăzut cu până la 4,4%, Sharp cu până la 3,3%, iar Samsung cu 1,4%.

Un control asupra tehnologiei MicroLED ar ajuta Apple să iasă în evidenţă pe o piaţă smartphone matură şi să depăşească rivali ca Samsung, care au fost capabili să producă ecrane superioare.

În cele din urmă, Apple va externaliza probabil producţia noilor ecrane, pentru a reduce riscul ca rezultatele să îi fie afectate de problemele de fabricaţie. Unitatea din California este prea mică pentru producţia de serie, dar Apple vrea ca tehnologia să fie ţinută departe de partenerii săi cât mai mult posibil, a spus una din surse.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *