Apple lansează un instrument pentru urmărirea distanţării sociale

Apple a pus la punct un sistem care arată în ce măsură se aplică izolarea socială şi pe baza căruia oficialii din sistemele medicale pot înţelege unde şi de ce ar putea apărea noi focare de COVID-19.

Noul instrument Apple foloseşte datele colectate de aplicaţia Apple Maps, care este folosită pe iPhone-urile şi iPad-urile companiei.

Cu ajutorul acestor date, se poate vedea în ce zone se aplică bine şi unde nu se pun în aplicare măsurile de izolare socială, necesare în contextul pandemiei COVID-19.

Covid-19 Mobility Tool este dedicat exclusiv cadrelor medicale şi instituţiilor guvernamentale, care pot descărca datele oferite de Apple şi îşi pot adapta strategia în funcţie de constatările făcute privind izolarea.

Cu acest instrument se poate vedea volumul deplasărilor dintr-o anumită regiune, făcute pe jos, cu transportul în comun sau maşina personală, pe baza cererilor de ghidare făcute de utilizatori în Apple Maps.

Apple spune că datele sunt colectate în mod anonim şi că niciun set de date nu poate fi legat de un  Apple ID pentru identificarea precisă a utilizatorilor.

Şi Google a lansat un instrument similar, în urmă cu câteva săptămâni, care îşi trage datele din mult mai folosita aplicaţie Google Maps.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *