Aproape 1000 de hunedoreni beneficiază de Rabla pentru electrocasnice

Lista cu solicitanții aprobați în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost publicată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat pe site-ul www.afm.ro lista solicitanților aprobați în prima etapă a Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (Rabla pentru electrocasnice).

„În această etapă, au fost aprobate 62.500 de vouchere, a câte 400 de lei fiecare, astfel: 25.695 vouchere pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare; 24.096 vouchere pentru categoria mașini de spălat rufe; 12.709 vouchere pentru categoria mașini de spălat vase”, arată AFM.

Aproape 1000 de hunedoreni vor beneficia de vouchere. Mai exact, 926 de persoane au ales să predea electrocasnicele vechi pentru a beneficia de vouchere.

Valabilitatea voucherelor este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. Voucherul se poate folosi fie în magazinele fizice prezentat pe un dispozitiv mobil sau imprimat, fie în magazinele on-line prin utilizarea codului voucherului în formularul de comandă din site-ul comerciantului. Lista comercianților la care pot fi utilizate voucherele este publicată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu. Solicitanții aprobați în această etapă nu vor mai putea selecta vouchere pentru aceeaşi categorie de electrocasnice pe parcursul acestui an calendaristic. Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *