Aproape 300 de mineri au intrat în preaviz

Aproape 300 de mineri de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului au intrat în preaviz. Cele 289 de persoane își vor înceta activitatea la minele Paroșeni și Uricani în data de 30 decembrie.

De la mina Paroşeni vor pleca 141 de mineri, iar de la Uricani, 129 de angajaţi. Lor li se adaugă 19 oameni din personalul tehnico-administrativ”, a declarat Laszlo Domokos, președintele Sindicatului Huila de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului.

Personalul disponibilizat va beneficia de venituri de completare şi de vechime în muncă pentru maxim 24 de luni. Cei mai mulți dintre mineri îndeplinesc și condițiile de pensionare.

De la 1 ianuarie 2020 cele două exploatări miniere, Paroșeni și Uricani, vor intra într-o nouă etapă a procesului de închidere. La data de 1 ianuarie 2020 se vor încheia toate activităţile din subteran, vor fi oprite ventilatoarele de aeraj, coliviile de acces în subteran şi se vor închide digurile de izolare de pe galerii, astfel încât să nu mai poată circula aerul.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *