Aproape 500 de mineri de la Lupeni şi Lonea, în programul de disponibilizări colective

Aproape 500 de mineri de la minele Lupeni şi Lonea, majoritatea în prag de pensionare, au fost disponibilizaţi, în cadrul programului de disponibilizări al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), ei urmând să primească salarii compensatorii de 31.000 de lei net, fiecare.

Preşedintele Sindicatului ”Muntele” din Valea Jiului, Darius Câmpean a declarat pentru News.ro că un nnumăr de 496 de mineri de la minele Lonea şi Lupeni îşi fac luni lichidările, ei fiind disponibilizaţi în cadrul programului de disponibilizări al CEH.

”Ultima zi de şut a fost vineri, astăzi (luni – n.r.) îşi fac lichidările. Ei s-au înscris pe listele de concedieri colective ale CEH şi provin de la minele Lupeni şi Lonea. Fiecare dintre ei urmează să primească 31.000 de lei net din partea societăţii. Cei care ies la pensie îşi vor depune dosarele de pensionare, iar cei care urmează să iasă la pensie, până când vor îndeplini vârsta de pensionare, vor beneficia de venituri de completare şi şomaj în valoare de aproximativ 2.400 de lei”, a declarat Darius Câmpean.

Potrivit sursei citate, aproximativ 70 la sută dintre cei disponibilizaţi au deja vârsta de pensionare.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *