Aproape o treime dintre elevii cu vârste de peste 12 ani s-au vaccinat anti-COVID cu cel puţin o doză

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, se declară „impresionat” de numărul elevilor care s-au vaccinat anti-COVID în ultima perioadă, el arătând că în ultimele zile România a ajuns la peste 8.000 de elevi vaccinaţi în fiecare zi. Astfel, aproape o treime dintre elevii cu vârste de peste 12 ani s-au vaccinat anti-COVID cu cel puţin o doză, ministrul apreciind că „în acest ritm, elevii vot constitui un exemplu pentru întreaga societate din perspectiva vaccinării”.

„Sunt impresionat de progresul ratei de vaccinare în rândul elevilor. În decurs de două-trei zile a crescut numărul elevilor vaccinaţi cu cel puţin o doză, între 12-15 ani de la 90.000 la 96.000. pentru elevii cu vârsta mai mult de 16 ani numărul a crescut de la 250.000 la 259.000, în aşa fel încât, în total, avem un  număr de 355.000 de elevi vaccinaţi cu cel puţin o doză, ceea ce înseamnă 30% din numărul total al elevilor eligibili pentru vaccinare, respectiv al elevilor cu vârsta mai mare de 12 ani. Important este progresul, nu atât procentul de 30%, pentru că în prima săptămână de şcoală am avut 1000 de elevi vaccinaţi în fiecare zi, în a doua săptămână am avut un număr de 1700 de elevi vaccinaţi în fiecare zi, apoi în a treia săptămână am avut 2500 de elevi vaccinaţi în fiecare zi. Am ajuns la 4.500 de elevi vaccinaţi în fiecare zi. În ultimele zile am depăşit 8000 de elevi vaccinaţi în fiecare zi”, a declarat Sorin Cîmpeanu vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.
Acesta a precizat că datele prezentate sunt cele furnizate de CNCAV şi care se regăsesc în platforma de vaccinare.

Ministrul apreciază că „în acest ritm, elevii vot constitui un exemplu pentru întreaga societate din perspectiva vaccinării”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.