Aproape un kilometru de drum din Parâng va fi modernizat

Aproape un kilometru de drum din masivul Parâng va fi modernizat. CJ Hunedoara are pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea notei conceptuale și a temei de proiectare pentru obiectivul de investiții: ”Modernizare DJ 709F: DN7A – Cabana Rusu – Masivul Parâng, km.10+600 – km.11+425”.

Potrivit documentației, lungimea traseului este de 825 de metri, iar lățimea acestuia este de 4 metri cu acostamente de 0,5 metri pe ambele părți ale drumului.

„În urma proiectării, drumul județean va avea o îmbrăcăminte bituminoasă turnată în minim două straturi iar infrastructura drumului se va reface în totalitate sau se va ranforsa. Apele pluviale se vor colecta prin intermediul dispozitivelor de scurgere a apelor, iar evacuarea acestora se va realiza prin podețe tubulare amplasate în punctele de minim ale traseului sau în alte puncte în care se află podețe existente”, arată documentul.

Sectorul de drum propus spre modernizare prezintă o stare avansată de degradare a pietruirii existente, eroziune a solului, având suprafețe mari cu gropi, făgașe. Investiția de bază se ridică la peste un milion de lei.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *