Aproape un sfert dintre candidați au absentat la proba la alegere a profilului şi specializării de la examenul de Bacalaureat

Informare privind desfășurarea probei la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2020

Astăzi, 26 august, s-a desfășurat proba la alegere a profilului și specializării – E.d) din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2020.

Dintre cei 537 de candidați înscriși pentru susținerea probei scrise la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie), s-au prezentat 406 candidați, iar 131 de candidați au absentat.

Nici la proba de astăzi nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura vreunui candidat să depășească valoarea maximă de 37.3̊ C. Niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Subiectele și baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Ultima probă scrisă din această sesiune – E.b) – Limba și literatura maternă – se desfășoară joi, 27 august. Sunt așteptați să participe cei 3 candidați înscriși: 2 candidați vor susține proba la Limba și literatura maghiară, iar 1 candidat la Limba și literatura germană.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Biroul de presă al ISJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *