Aproximativ 13.400 de cetăţeni români şi străini au tranzitat punctele de frontieră în prima zi a acestui an

Aproximativ 13.400 de cetăţeni români şi străini au tranzitat punctele de frontieră din întreaga ţară, în prima zi a acestui an, peste jumătate pe sensul de ieşire. Totodată, poliţiştii de frontieră au constatat 16 fapte ilegale.

Poliţia de Frontieră a anunţat, sâmbătă, că, în prima zi a anului 2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 13.400 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 6.100 de mijloace de transport (dintre care 2.700 automarfare).

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 6.300 de persoane cu 2.800 de mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 7.100 de persoane cu 3.300 de mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 6.100 de persoane şi 3.200 de mijloace de transport (1.000 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 2.000 de persoane cu 1.000 de mijloace de transport.

„Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea”, a arătat sursa citată.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line.

În punctele de trecere şi la „frontiera verde”, poliţiştii de frontieră au constatat 16 fapte ilegale (14 infracţiuni şi două contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, şi au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 5.200 de lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 500 de lei.

De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a şase cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi nu s-a permis ieşirea a doi cetăţeni români, din diferite motive legale.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *