Aproximativ 30.000 pachete cu țigări descoperite la granița cu Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat la „frontiera verde” și pe comunicații 29.600 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 346.600 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zona. O parte dintre țigări a fost adusă din Ucraina cu ajutorul unui aparat de zbor de mici dimensiuni, posibil dronă.

În 02 mai a.c., în jurul orei 08.00, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al  Poliției de Frontieră Suceava au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, pe raza localității Marginea, județul Suceava, a unui microbuz  marca Mercedes.

La observarea patrulei Poliției de Frontieră, șoferul a demarat în trombă, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea mijlocului de transport. După câteva sute de metri, colegii noștri au descoperit microbuzul abandonat, iar in interiorul acestuia au putut fi observate mai multe colete care conțineau țigări. În urma inventarierii baxurilor descoperite în mijlocul de transport a rezultat cantitatea de 22.100 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 258.600 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, autoturismul folosit la transportul țigărilor, în valoare de 7.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră, iar în continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activități infracționale, precum și pentru reținerea tuturor persoanelor implicate.

Tot în data de 02 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, judeţul Maramureș, a fost declanșată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 09.00, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localității Valea Vișeului, mai multe persoane care transportau colete voluminoase din Ucraina în România, prin apa râului Tisa.

Poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, moment în care acestea au abandonat coletele și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se pe teritoriul ucrainean.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră. La fața locului au fost descoperite cinci colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.250 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de aproximativ 50.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă  a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

De asemenea, autoritățile ucrainene au informat polițiștii de frontieră români că și ei au descoperit pe aceeași direcție 18 colete cu țigări, făcând parte din același lot.

Tot la sfârșitul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret au sesizat, pe direcția localității Climăuți, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România.

Imediat, s-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, fiind descoperite, în zona de frontieră, două colete cu țigări de proveniență ucraineană. În cel mai scurt timp, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 1.250 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 14.600 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației au descoperit în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Lunca la Tisa, județul Maramureș, patru baxuri cu țigări care au fost transportate la sediul instituției.

În urma verificării baxurilor, s-a constatat că acestea conțin 2.000 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 23.400 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Și în acest caz, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor implicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *