Arestat preventiv, pentru uz de arma letală fără drept

La data de 04 decembrie 2023, în jurul orei 18:30, Poliția Municipiului Brad a fost sesizată despre faptul că un bărbat care se afla într-un autoturism pe raza comunei Vața de Jos, ar fi utilizat o  armă de vânătoare, trăgând mai multe focuri.

La fața locului, în cel mai scurt timp s-a deplasat o echipă operativă, care a stabilit că în urma unei șicanări în trafic, un bărbat de 44 de ani, din comuna Vața de Jos, ar fi utilizat arma de foc pe care o deținea legal, pentru a-l amenința pe un alt conducător auto, care ar fi circulat pe un drum public, pe raza comunei.

Polițiștii au stabilit că bărbatul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a condus autoturismul din direcția Vața de Jos-Prăvăleni, având asupra sa arma de vânătoare deținută legal, iar la un moment dat a oprit autovehiculul și a intrat în curtea unui imobilul în care se aflau doi bărbați și a executat două focuri de armă în plan vertical, după care a urcat la volanul autoturismului, cu care s-a deplasat spre comuna Vața de Jos, unde a  fost depistat de polițiști.

Bărbatul a fost reținut de polițiști, care i-au ridicat arma de vânătoare și l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație  de 0,83 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brad și ai Secției de Poliție Rurală Baia de Criș au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de uz de arma letală fără drept, conducerea unui autovehicul sub influenta băuturilor alcoolice, amenințare și nerespectarea regimului armelor și munițiilor și au dispus, față de bărbat, măsura preventivă a reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

La data de  05 decembrie 2023, bărbatul a fost prezentat  magistraților, iar în urma probatoriului administrat, Judecătoria Brad a dispus măsura arestării preventive a celui în cauză, pentru o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *