Arome și savoare la Târgul de produse tradiționale

Arome care îi îmbie la degustare și pe cei mai pofticioși s-au simțit, weekendul trecut, la Târgul de produse tradiționale. Cea de-a VIII-a ediție a evenimentului a reunit, la Petroșani, zeci de producători de produse tradiționale din întreaga țară. Paleta de culori a tarabelor pline cu miere, brânzeturi și alte bunătăți preparate de gospodari din întreaga țară s-a împletit armonios cu vremea primăvăratică, deși în calendar data arată luna octombrie.

“Au fost din ce în ce mai mulți comercianți și mă bucur că sunt foarte mulți cu produse tradiționale, sunt și din Valea Jiului, iar pe lângă toate aceste produse care sunt autoritatea publică locală organizează în fiecare an și pregătirea acestor produse tradiționale momârlănești, acest păsat și tocana cu carne de oaie, pe care o împărțim tuturor celor care doresc să guste din aceste produse tradiționale”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În acest mod sunt susținuți micii fermieri și meșteșugari, iar autoritățile locale sunt o punte de legătură în ceea ce privește promovarea tradițiilor care definesc comunitatea

“Dorim, astfel, să îi încurajăm pe producătorii noștri, în primul rând, dar să putem să avem posibilitatea să cumpărăm niște produse cât mai naturale și sănătoase”, a mai spus sursa citată.

Cea de-a VIII-a ediție a târgului de produse tradiționale de la Petroșani a reunit comercianți din toate colțurile țării. Mozaicul uman se completa aproape perfect cu paleta de culori a tarabelor pline cu miere și brânzeturi care mai de care în combinații pe care nu le găsești oricând.

“Avem o diversitate mare de produse, sunt specialități din carne, brânză, pește. Anul acesta au venit, în premieră, stareții de la Mănăstirea Lainici, care au venit cu produse preparate la mănăstire”

57 de producători tradiționali au răspuns invitației celor de la Petroșani și și-au expus produsele spre vânzare.

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.