Arta manipulării la Consiliul Județean Hunedoara

Ca să nu vadă hunedorenii că sunt neputincioși pesediștii de la Consiliul Județean Hunedoara apelează la manipulare

Judeţul Hunedoara are peste 1.300 de kilometri de drumuri judeţene. Dintre acestea, peste 140 de kilometri sunt de pământ, iar 230 de kilometri sunt acoperite cu pietriş. Din declaraţiile administratorului public Costel Avram la o televiziune locală reiese că cei de la Consiliul Județean Hunedoara au asfaltat în 2019 aproximativ 90 de km de drum din cei 1300 de km. Văzând ei că nu sunt în stare să-și îndeplinească obligațiile și fiind în apropierea alegerilor pe care speră să le câștige, cu toate că nu cred, ținând cont de slaba administrare a județului în cei 4 ani de mandat, au început să facă zarvă în spațiul public așa cum procedează de obicei. Hunedorenii știu că pesediştii urmăresc să acopere adevărul, arătând cu degetul în diferite direcții, bineînțeles prezentând lucrurile fals, distorsionat și eronat.

 

Vedeți pozele de pe facebook din contul lui Costel Avram cu porțiuni de drum pe care Primăria Teliucu Inferior execută lucrări la proiectele de investiții de extindere a rețelei de apă și canalizare și unde în partea superioară a fotografiei este scris: DJ 687 D Teliucu Inferior – Cincis Cerna – Toplița – Hășdău – Lunca Cernii de Jos – Lunca Cernii de Sus. După cum veți sesiza în materialul de mai jos în administrarea Primariei Teliucu Inferior se află doar tronsonul din jurul lacului Cinciș, adică 6,750 km. Distanța totală a drumului județean de la Hunedoara până la Lunca Cernii este de 42 de km.

Ne facem că facem

Zilele trecute Consiliul Județean Hunedoara a trimis către Primăria Teliucu Inferior adresa cu numărul 6898 din 29.04 2020 prin care solicită administrației locale să ia măsuri urgente pentru reabilitare și să notifice constructorul să execute lucrări de întreținere periodică pentru menținerea stării de viabilitate a sectorului de drum județean DJ 687D de la km 3+350 – km 10+100 (lungime totală de 6,750 km), astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță și confort. În perioadele în care pe sectoarele de drum se desfăşoară lucrări de întreţinere, reparaţii, modernizare, reabilitare sau consolidare, această responsabilitate revine executantului lucrării.

Primarul Daniel Pupeză spune că nu este o problemă că a primit adresa respectivă, până la urmă este dreptul și chiar obligația celor de la Consiliul Județean dar ceea ce i se pare suspect este agitația care s-a făcut în presă cu acest subiect. El mai declară că va preda la final tronsonul de 6,750 km Consiliului Județean reabilitând exact porțiunile afectate de lucrări, adică marginile drumului. El își cere scuze pentru disconfortul creat dar este evident faptul că așa se întâmplă în fiecare șantier.

Zonă turistică de interes local                     

Intenția primarului Pupeză Daniel este de a transforma zona Cinciș într-un loc cu destinație turistică de interes local și apoi de interes național. Lucrările de extindere a rețelei de apă și canalizare finanțate prin programul PNDL 1 și 2 ar fi primul pas împus de legislație pentru ca statutul de zonă turistică de interes local să fie îndeplinit.

 Clarificări

Lungimea totală a drumului de la Hunedoara la Lunca Cernii de Sus este de 42 de km și scăzând cei 6,750 km mai rămân 35 de km pe care CJ Hunedoara poate să-i asfalteze în perioada asta. Trebuie specificat că lucrările de extindere a rețelei de apă și canalizare de pe cei 6,750 km aflați în administrarea primăriei sunt gata în proporție de 90% din zona pentru apă, iar din porțiunea pentru canalizare au fost săpați 4 km. Prin luna septembrie 2020 primarul promite că tronsonul va reintra în administrarea Consiliului Județean  care ar trebui să execute operațiunea de asfaltare a întregului drum.

Șmecherii pesediste

Deci, cei de la Consiliul Județean atrag atenția unora să nu uite să respecte acordurile în timp ce ei sunt neputincioși și nu își rezolvă partea de obligații, adică în cazul nostru asfaltarea drumului de la Hunedoara la Topliţa (deocamdată fără tronsonul de 6.750 km). Pe porțiunea administrată în acest moment de către Consiliul Județean drumul este plin de gropi și se circulă dificil cu mașini care transportă materiale pentru lucrări de reparații la Lunca Cerni și la Toplița. Primarul Pupeză Daniel spune că între locul unde se încheie porțiunea cu lucrările de extindere a rețelei cu apă și canalizare și localitatea Toplița, porțiune administrată tot de Consiliul Județean, drumul este așa de distrus încât cei care circulă pe acolo trebuie să iasă din carosabil și să ocolească din cauza nenumăratelor gropi. Dacă drumul aflat în administrarea județeană ar fi impecabil ar putea arăta cu degetul către primărie. Dar nu este așa.

Atențiune! Costel Avram are sesiune foto pe drumurile județene!

De ce oare cei de la Consiliul Județean de unde vedem foarte des şefi stând în poziții favorabile pentru a fi pozați pe drumuri județene plombate și reabilitate parțial, lucrări prezentate de parcă ar fi vorba de fapte excepționale, nu se ocupă de asfaltarea celor 35 de km în cazul de față și arată lumii că uite din cauza celor de la Primăria Teliucu Inferior se circulă dificil de la Hunedoara până la Toplița?

Pentru că sunt incompetenți și nu sunt în stare să asfalteze drumul aflat în administrarea lor, situație pe care am văzut-o și pe alte tronsoane și pentru a arăta hunedorenilor ce atenți sunt ei cu calitatea vieții acestora. Adică noi am făcut adrese și am cerut altora să respecte contractele, acordurile și înțelegerile deci ne ocupăm, ne onorăm sarcinile de servici plătite cu salarii nesimţite.

Șmecherii pe care le-am tot văzut de când la administrarea județului se află niște pesediști incompetenți dar foarte harnici în manipularea opiniei publice. Ba mai mult, după cum spuneam își expun fizicul pe facebook în diferite ipostaze pe drumurile județene, pozând ca niște modele aflate în perioada de sfârșit a carierei lor. Dacă nu mă credeți intrați pe contul de Facebook al lui Costel Avram și veți vedea.

De menționat că domnul Costel Avram vrea să candideze la primăria municipiului Petroșani. Așa că stimați cetățeni vedeți ce vă așteaptă.

 

Mircea GOIAN

Un comentariu la „Arta manipulării la Consiliul Județean Hunedoara

  • 12 mai 2020 la 21:27
    Permalink

    Un articol care surprinde perfect realitatea ascunsa printre vorbe si imagini. Felicitari!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *