Deșeuri abandonate pe malul apelor

Chiar și în această perioadă când deplasările au fost limitate doar la cele absolut esențiale, au fost persoane care nu au ținut cont de prevederi. Mai mult, acestea au lăsat și urme vizibile. Inspectorii Gărzii de Mediu Hunedoara au identificat pe malurile apelor hunedorene depozite întregi de deșeuri.

Conform planului de control privind verificarea stării de salubrizare a localităților, inspectorii Gărzii de Mediu s-au deplasat la Vețel.

Din păcate și pe raza acestei comune au fost descoperite mai multe depozite ilegale de deșeuri abandonate pe terenuri virane, pe marginea drumurilor sau pe malurile și în albiile cursurilor de apă. UAT Comuna Vețel a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10 000 lei conform prevederilor Legii nr. 211/2011 – Republicată privind regimul deșeurilor și i s-a impus masura eliminării acestor depozite ilegale de deșeuri conform prevederilor legale”, arată Garda de Mediu Hunedoara.

Probleme au fost și în zona Brad. În urma unor informații primite prin intermediul Facebook, referitoare la existența deșeurilor abandonate pe malul râului Crișul Alb, de la Barza până la Brad, în zona Goșa, o echipă de comisari din cadrul Comisariatului Județean Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu s-a deplasat în teren în zona indicată, pe raza UAT Municipiul Brad constatând faptul că aspectele se confirmă.

Municipiul Brad a fost sancționat contravențional pe motiv că nu a luat toate măsurile pentru colectarea separată, transportul, neutralizarea, valorificarea și eliminarea finală a deșeurilor. Au fost stabilite în sarcina UAT Municipiul Brad măsuri de salubrizare cu termen, care vor fi verificate”, arată informarea.

Abandonarea deșeurilor pe malurile apelor și în locurile neamenajate în acest scop este interzisă.

Colaborator

Un comentariu la „Deșeuri abandonate pe malul apelor

  • 12 mai 2020 la 9:21
    Permalink

    Invitam insistent Garda de Mediu in Petrosani, pe cursul raului Maleia-

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *