AstraZeneca va produce atât vaccinuri, cât și tratamente împotriva Covid-19

AstraZeneca creează o divizie separată pentru vaccinuri şi terapii cu anticorpi, a anunţat marţi producătorul de medicamente, pentru a se concentra pe vaccinul Covid-19 şi pe tratamentele împotriva noului coronavirus, după o serie de eşecuri în timpul pandemiei.

Reuters a relatat în iulie că grupul anglo-suedez explorează opţiuni pentru afacerea sa cu vaccinuri şi se aştepta să aibă o mai mare claritate în acest sens până la sfârşitul anului 2021.

Noua divizie, care va fi condusă de vicepreşedintele executiv pentru Europa şi Canada, Iskra Reic, va combina cercetarea şi dezvoltarea, producţia, precum şi echipele comerciale şi medicale, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

„Echipa va fi dedicată vaccinului nostru Covid-19, combinaţiei noastre de anticorpi cu acţiune lungă şi vaccinului nostru de dezvoltare care abordează multiple variante de îngrijorare, precum şi portofoliului nostru existent pentru bolile virale respiratorii”, a spus purtătorul de cuvânt.

Decizia de a înfiinţa o nouă afacere vine după 18 luni tumultoase pentru producătorul de medicamente, care şi-a dezvoltat vaccinul împotriva Covid-19 în colaborare cu Universitatea din Oxford.

Problemele de producţie au forţat compania să reducă livrările către Uniunea Europeană în acest an, determinând UE să lanseze o contestaţie juridică care a fost soluţionată acum.

Guvernele au restricţionat, de asemenea, utilizarea acestuia în rândul anumitor grupe de vârstă din cauza legăturilor cu apariţia unor cazuri rare de cheaguri de sânge.

Autorităţile de reglementare, inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), au spus, totuşi, că beneficiile generale ale vaccinului depăşesc orice risc.

Cererea AstraZeneca pentru aprobarea de către SUA a vaccinului durează mai mult decât se aştepta.

Dar rezultatele pozitive ale studiilor clinice pentru cocktailului său de anticorpi, ca modalitate de prevenire a Covid-19 au dat AstraZeneca un impuls major, poziţionându-o ca posibil furnizor atât de vaccinuri, cât şi de tratamente pentru Covid-19.

Tratamentul cu anticorpi este în prezent în curs de evaluare de către autorităţile de reglementare europene.

Crearea diviziei de vaccinuri, raportată pentru prima dată de Financial Times, indică că AstraZeneca vede un viitor pentru vaccinarea împotriva Covid-19 dincolo de pandemie, dar nu ar trebui să fie considerată un semn că plănuieşte o intrare pe scară largă pe piaţa mai largă a vaccinurilor, a spus Nicholas Hyett, analist la Hargreaves Lansdown.

El a explicat că„acest lucru ar necesita noi investiţii semnificative în cercetare şi dezvoltare şi, deocamdată, nu avem nicio indicaţie că acest lucru se va întâmpla”, a spus el.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.