UPDATE: Atac terorist la Barcelona – 100 de răniți, 13 morți

UPDATE vineri, ora 00:10 Bilanţul victimelor atentatului comis joi după-amiază pe bulevardul La Rambla din Barcelona a ajuns la 100 de răniţi, potrivit ultimelor informaţii furnizate de Poliţia din Catalonia. De asemenea, 13 persoane au fost ucise în atac.

Poliţia din Catalonia a revizuit bilanţul atacului terorist, anunţând, pe Twitter, că 100 de oameni au fost răniţi şi că numărul victimelor ar putea creşte în orele următoare.

MAE român a anunţat că un român a fost rănit în acest atac.

Statul Islamic a revendicat atentatul soldat cu 13 morţi şi aproximativ 100 de răniţi joi, după ce o camionetă a intrat în mulţime în centrul turistic al Barcelonei, în Spania, iar doi suspecţi au fost arestaţi, relatează AFP.

Potrivit ministrului belgian de Externe Didier Reynders, o belgiană se află între persoanele ucise.

Atacul a vizat Las Ramblas, artera din Barcelona cea mai frecventată de turişti. O camionetă a intrat în mulţime la sfârşitul după-amiezii.

”Am văzut patru sau cinci persoane pe jos şi oameni încercând să le reanime. Era mult sânge”, a povestit pentru AFP Lily Sution, o turistă olandeză.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul într-un comunicat difuzat de agenţia sa de propagandă Amaq, potrivit centrului american pentru supravegherea site-urilor jihadiste SITE.

”Operaţiunea a fost efectuată ca răspuns la îndemnurile de a ţinti statele coaliţiei” internaţionale antijihadiste care operează în Siria şi în Irak, se arată în comunicat.

 

Știrea inițială:

Douăsprezece persoane au murit, iar cel puţin 80 au fost rănite, după ce o furgonetă a intrat în mulţime, joi după-amiază, în zona turistică La Rambla din Barcelona, a anunţat preşedintele regiunii spaniole Catalonia. De asemenea, autorităţile au anunţat că doi suspecţi au fost arestaţi în urma atacului terorist.

știre în curs de actualizare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *