ATÂT A PUTUT PUTIN ÎN „9 MAI VICTORIOS”: Două hoteluri și un centru comercial din Odesa lovite de rachete rusești

În 9 mai, de sub păturica de paradă cu care a emoționat lumea liberă, Vladimir Putin n-a avut ce victorie pe frontul ucrainean să sărbătorească. Situația armatei ruse în Ucraina este, încă, departe de triumfalismul găunos al liderului de la Kremlin. Dar, să nu treacă ziua fără câteva nenorociri și distrugeri, armata lui Putin a încropit, de ziua victoriei, lovituri cu rachete în zona Odesa, asupra a două hoteluri și unui centru comercial. Atât s-a putut!

 

Trei rachete Kinzhal – noile rachete hipersonice ale Rusiei – au fost trase dintr-un avion şi au lovit „o ţintă a infrastructurii turistice”, a declarat Sergey Bratchuk, purtător de cuvânt al administraţiei militare regionale Odesa, citat de CNN și preluat de news.ro

Două persoane au fost spitalizate în urma atacului cu rachete, a spus Bratchuk. CNN nu a putut confirma aceast[ informaţie.

Bratchuk nu a identificat ţinta, dar CNN a verificat autenticitatea a două videoclipuri care circulă pe reţelele de socializare, care arată pagube semnificative la un hotel din satul Zatoka. Unul dintre videoclipuri a fost publicat pentru prima dată de Consiliul Municipiului Odesa.

Este al doilea hotel din regiunea Odesa care a fost lovit luni. Nu este clar de ce cele două hoteluri ar fi putut fi vizate.

De asemenea, un centru comercial a fost, de asemenea, lovit de şapte rachete, potrivit Comandamentului Operaţional de Sud al Forţelor Armate al Ucrainei. Cinci persoane au fost rănite, iar o persoană a murit, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *