Cum se desfășoară căsătoriile civile la Deva, în perioada stării de urgență

Starea Civilă Deva va oficia toate căsătoriile civile programate în perioada 24 aprilie – 15 mai 2020, dar acestea se vor desfășura cu respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare. Potrivit reprezentanților Direcției Publice Locale de Evidența Persoanelor și Stare Civilă Deva, declarația de căsătorie și celelalte documente prevăzute de lege pentru încheierea căsătoriei se vor transmite online, pe adresa de e-mail a Compartimentului Stare Civilă Deva, stare.civila@primariadeva.ro, iar actele în original vor fi prezentate de către cupluri în ziua oficierii căsătoriei. Tot atunci va fi semnată și declarația de căsătorie, în fața ofițerului de stare civilă.

Căsătoria se încheie după 10 zile calendaristice de la data afișării publicației de căsătorie, în acest termen fiind cuprinse atât data afișării, cât și data încheierii căsătoriei. Pe perioada stării de urgență, toate căsătoriile civile programate la Deva vor fi oficiate în Casa Căsătoriilor. În incinta Casei Căsătoriilor va fi permis accesul a maximum opt persoane (inclusiv ofițerul de stare civilă). Toți participanții la eveniment au obligația să respecte măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 prevăzute de ordonanțele militare și să folosească substanțele dezinfectante puse la dispoziție, la intrare în sala de oficiere a căsătoriei.

În perioada 24 aprilie – 15 mai 2020, șase cupluri și-au programat căsătoria la Starea Civilă Deva, în timp ce alte opt perechi și-au reprogramat căsătoria civilă după ridicarea stării de urgență. Totodată, opt cupluri au ales să-și anuleze căsătoria. Informații suplimentare cu privire la încheierea căsătoriilor pe perioada stării de urgență se pot obține la numerele de telefon 0254.216.718 și 0726.700.767 sau pe adresa de e-mail stare.civila@primariadeva.ro.

 

 

Biroul de presă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *