Atenție ce și de unde mâncați

2000 de lei este valoarea sancțiunilor aplicate de Direcția Sanitar Veterinară din județul Hunedoara, în urma controalelor efectuate în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar şi a celor de depozitare a produselor alimentare, a  seminţelor, legumelor şi fructelor. Potrivit ANSVSA, neconformităţile constatate și sancționate au fost în județul Hunedoara în valoare de 2000 de lei pentru “depozitare necorespunzătoare, etichetare necorespunzătoare”.

“Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislaţie şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor, arată ANSVSA.

La nivel național, ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 228 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 334.700 lei.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *