Hunedorenii, în alertă din cauza pestei porcine africane

Pesta porcină africană face ravagii în țară. Hunedorenii sunt în altertă după ce focare de infecție au apărut și în județul Bihor. În Valea Jiului, autoritățile locale de la Vulcan îi informează pe cetățenii din localitate care sunt măsurile pe care trebuie să le ia în cazul în care dețin porci. Edilii din Vulcan transmit că porcinele pot fi crescute “doar în adăposturi închise cu asigurarea condițiilor de microclimat, evitând contactul cu alte porcine”.

În plus, autoritățile locale din Vulcan au primit din partea Direcției Sanitar-Veterinare Hunedoara și o informare cu privire la faptul că în județul Bihor au apărut 17 focare de pestă porcină africană.

“Pentru evitarea contaminării și îmbolnăvirii porcinelor vă adresăm rugămintea de a informa crescătorii de animale de pe raza UAT-ului dumneavoastră despre riscurile acestei maladii, cu recomandarea de a ține permanent în adăpost porcinele aflate în exploatație, precum și aplicarea tuturor măsurilor de sănătate animală stabilite de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară Hunedoara”, arată informarea DSV Hunedoara transmisă autorităților locale din Vulcan.

Deocamdată, în județul Hunedoara nu s-a înregistrat niciun caz de pestă porcină africană.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *