Atenție, șoferi! Acțiune a polițiștilor pentru depistarea celor care depășesc viteza legală

Începând din această noapte, polițiștii rutieri din toate statele Uniunii Europene vor acționa simultan, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Miercuri, 3 aprilie a.c., între orele 00:00 – 24:00, se va derula acțiunea Speed Marathon, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei.

Controalele Poliţiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu. Polițiștii vor folosi toate aparatele radar disponibile.

Polițiștii hunedoreni au la dispoziție 11 radare ce acționează in judet, în zonele cu risc ridicat de accidente grave produse pe fondul vitezei excesive.

La Sântuhalm, în zona trecerii pietoni de la DHS, trei permise au fost reținute într-o oră pentru depășirea limitei legale cu mai mult de 50 km pe ora. Șoferii depistați aveau vitezele 102, 104 si 112 km/oră. S-au aplicat amenzi de 1305 lei pentru fiecare și complementar s-a suspendat dreptul de a conduce pe 90 zile.

Statistica județeană arată că în perioada 01.01-30.03.2019 au avut loc 8 accidente grave având cauza principală VITEZA, cu 5 mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut. A fost în registrat un deces, față de 4 în aceeași perioadă din 2018 și 12 răniți grav , cu 3 mai puțin față de anul trecut.

În total, în primele 3 luni ale acestui an, s-au consemnat 2425 sanctiuni pentru nerespectarea regimului de viteza legal stabilit, din care 204 amenzi pentru depasirea vitezei cu mai mult de 50 km/h (la care s-a luat si masura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pt 90 zile).

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *