Atenție, șoferi! Care este starea drumurilor județene

Starea drumurilor județene

“Județul Hunedoara se află încă de seara trecută sub cod galben de ninsori, iar în această dimineață a intrat în vigoare un cod portocaliu care vizează sudul județului și masivele muntoase din Carpații Meridionali aflate pe teritoriul nostru (Retezat, Șureanu, Parâng, Vâlcan).

Pe toate drumurile județene se circulă în condiții de iarnă, dar, deocamdată, nu sunt probleme deosebite sau blocaje. Zăpada este afânată și tocmai de aceea recomandăm mare atenție la codus, este risc de derapaj.

Până la această oră, Dispeceratul Drumuri Județene a primit solicitări pentru intervenții pe drumurile județene aflate pe teritoriul comunelor Ghelari, Peștișu Mic, Brănișca, Bătrâna, Rapolt, și spre Săcărâmb. Drumarii acționează cu utilaje specifice și cu material antiderapant, în funcție de nivelul de intervenție atribuit fiecărui drum în parte. Prioritate au drumurile care asigură accesul în centrul de comună, spre cel mai apropiat oraș și spre drumurile naționale.

În Valea Jiului, zona vizată de codul portocaliu, se acționează continuu, pentru a nu se crea blocaje în trafic pe drumurile care duc spre domeniile schiabile”, informează Dispeceratul Drumuri Județene.

Reamintim că în județ sunt o serie de tronsoane de drum închise încă din 15.11.2018, conform hotărârii Consiliului Județean.

“O serie de tronsoane de drum județean sunt închise în timpul iernii și nu se acționează cu utilajele de deszăpezire. Este vorba de tronsoane care nu prezintă siguranță pentru traficul rutier, situate, de regulă, între versanți înalți unde există riscul producerii de avalanșe în cazul unor ninsori abundente. În alte cazuri, porțiunile de drum închise sunt de pământ, prezintă degradări accentuate și sunt greu accesibile și în restul anului. În cazul în care întâlniți pe un drum județean bariere și indicatorul de Acces interzis vă sfătuim să nu le îndepărtați, pentru a nu pune în pericol alți conducători auto care nu cunosc zona. Vă rugăm să folosiți rutele alternative”, mai precizează Dispeceratul Drumuri Județene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *