Ministrul Educației vine la Deva

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, vine la Deva. Aflat în vizită de lucru în județul Hunedoara, ministrul va efectua, mâine, o vizită la Deva, unde va discuta cu reprezentanții autorităților locale și nu numai.

“Voi vizita câte unitățI de învățământ din sistemul preuniversitar, mă voi deplasa la Deva. Am programate mai multe întâlniri cu autoritățile locale, cu liderii de sindicat pentru a discuta măsurile luate de Guvern până acum”, a declarat, la Petroșani, Valentin Popa, ministrul Educației Naționale.

Ministrul Educației susține că ministerul va asigura plata tuturor salariilor, dar și a contribuțiilor aferente. Există unități de învățământ care au depășit bugetul.

“Au crescut semnificativ salariile. Am asigurat că există banii suficienți, poate că sunt foarte bine alocați la nivel teritorial, poate că unele școli primesc mai mult decât au nevoie și altele mai puțin și de aceea am impus o regulă foarte clară, de a verifica soldurile unităților școlare, de a verifica dacă toate cheltuielile salariale sunt corect făcute și legal constituite, să se repartizeze fonduri pentru salariile nete și plata contribuțiilor către bugetul de stat. Acolo unde va fi necesar, vom suplimenta, dar vom și verifica eficiența cheltuirii banului public”, a mai spus ministrul Educației.

O astfel de situație a fost solicitată și de reprezentanții Inspectoratului Școlar al județului Hunedoara.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.