Au început înscrierile la grădiniță

Au început înscrierile la grădiniță. În prima etapă este vorba de reînscrierile la grădiniță pentru copiii care frecventează grupa mijlocie sau mare. Pe  30 mai începe a doua etapă pentru copiii care sunt înscriși la grupa mică. Inspectoratele județene București și Ilfov au transmis note către unitățile de învățământ din județ cu informații despre înscriere, cererea tip și actele necesare.

Prima etapă de înscriere a nou-veniților, în general copii de grupa mică are loc în perioada 30 mai-15 iunie 2022. Dosarele se colectează până în data de 10 iunie 2022. Între 14 iunie-15 iunie se procesează solicitările. Până în data de 27 mai, unitățile de învățământ au obligația de a afișa numărul de locuri disponibile la avizier în loc vizibil și pe site, dacă este cazul.

A doua etapă pentru nou veniți are loc în perioada 16-24 iunie. Reînscrierile, pentru grupele mari și mijlocii încep din 30 mai, în București.

Documente necesare

Documente necesare înscrierii, depuse de părinte/tutore /reprezentantul legal la unitatea de învăţământ sunt cerere de înscriere; copie certificat de naştere copil; copie C.l. părinte/tutore/ reprezentant legal; hotărâri judecătoreşti (dacă este cazul); fişa medicală, completată potrivit reglementărilor în vigoare, eliberată de medicul de familie (se poate depune și la momentul începerii anului şcolar); adeverinţe cu veniturile părinţilor sau alte acte doveditoare ale venitului familial (pentru gradinițele cu program prelungit);

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *