Au început lucrările de reabilitare și modernizare a Colegiului Tehnic „Transilvania” Deva cu finanțare europeană nerambursabilă

Astăzi, 15 februarie 2023, s-a predat amplasamentul constructorului şi s-a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru realizarea proiectului ,,Reabilitarea și echiparea infrastructurii educaționale a Colegiului Tehnic „Transilvania” din municipiul Deva”.

Durata de execuţie este de 14 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor conform contractului. Această durată se va scurta însă pentru corelarea cu termenul de implementare prin POR 2014-2020, respectiv termenul final va fi 31 decembrie 2023.

 

Valoarea proiectului este de 7.207.432,78 lei ( aproximativ 1,48 milioane de euro).

 

Investiția presupune reabilitarea, modernizarea infrastructurii și dotarea cu echipamente didactice specifice a Colegiului Tehnic Transilvania, cu fonduri europene.

 

Proiectul are ca obiectiv principal reabilitarea și echiparea corpurilor de clădire C1 – Clădirea Colegiului, corp clădire C –atelier mecanică, electronică și telecomunicații și corp clădire C3 – atelier electrice, creșterea eficienței energetice a clădirilor, echiparea și dotarea acestora cu echipamente didactice specifice învățământului profesional și tehnic, în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020.

 

Se va crea o infrastructură școlară modernă, adecvată procesului de învățământ, asigurându-se astfel condițiile materiale desfășurării unui proces didactic de calitate, în conformitate cu cerințele actuale.

 

Principala motivație în susținerea acestui proiect o constituie dorința și nevoia de a crea o instituție de învățământ modernă care să aibă un rol major în formarea capitalului uman.

 

Continuăm să modernizăm școlile din municipiul Deva!

 

Nicolae-Florin OANCEA

Primarul Municipiului Deva

 

#SusținemÎnvățământulDevean

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *