Au întocmit niște studii „GRATIS”

Universitatea din Petroșani a fost solicitată să realizeze anumite studii pentru Complexul Energetic Hunedoara. Numai că societatea energetică nu a mai achitat contravaloarea cercetărilor realizate de profesorii Universității din Petroșani.

“Am mai avut un contract de cercetare făcut la o comandă a CEH, a fost finalizat în 2015 care viza exploatarea minieră Lonea și acolo s-au întâmpinat niște dificultăți pentru că acesta nu a fost avizat în cadrul CTE de la minister. Datele prezentate acolo și soluțiile au fost utilizate, o parte, iar altele pot sta chiar la baza soluțiilor și a proiectelor de închidere a minei atunci când va fi cazul”,  a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitătii din Petrosani.

Numai că odată ajunși în instanță a venit și surpriza. Universitatea din Petroșani nu a achitat taxa de timbru, astfel că dosarul înregistrat pe rolul Tribunalului Hunedoara a fost anulat. Astfel, CEH scapă momentan de plata studiilor.

“Anulează ca netimbrată cererea de emitere a ordonanţei de plată formulată de creditoarea Universitatea din Petroşani în contradictoriu cu debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara”, arată soluția instanței.

Încă de la termenul din februarie, instanța a pus în vederea creditorului, respectiv Universității Petroșani, faptul că trebuie să achite o taxă de 200 de lei, “sub sancțiunea anulării cererii”. 120 de mii de lei are de recuperat Universitatea din Petrosani de la Complexul Energetic Hunedoara pentru un studiu realizat în urmă cu trei ani.  Oficialii de la CEH  au comandat un studiu care viza exploatarea minieră Lonea, profesorii de la Universitate l-au întocmit, însă cei de la compania energetică nu l-au mai plătit, motivând că acesta nu a fost avizat în CTE-ul de la Ministerul Energiei.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.