Au pus în pericol circulaţia pe drumurile publice hunedorene

La data de 21.05.2020, ora 22:10, Poliția Municipiului Deva cu privire la faptul că pe D.C. 148, între localitățile Brănișca și Târnăvița, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În urma investigațiilor efectuate, poliţiştii au în data de 21.05.2020, în jurul orei 22:00, un tânăr de 21 de ani, din comuna Brănișca, a condus autoturismul respectiv  pe D.C. 148, pe  sensul de mers Târnăvița  – Brănișca, fără a poseda permis de conducere. Din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum (carosabil umed), tânărul  a pierdut controlul autovehiculului, cu care s-a oprit  în șanțul de scurgere a apelor pluviale situat pe partea dreaptă în sensul de mers.

În data de 21.05.2020, orele 12:00, poliţiştii au fost sesizați cu privire la faptul că, la intersecția străzii Gheorghe Doja cu strada Micul Klein, din Petroşani, a avut loc un accident soldat cu pagube materiale.

La fața locului s-a deplasat  un echipaj rutier, care a stabilit că un tânăr de 20 de ani, din Petroșani, în timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate unui alt autoturism, condus regulamentar de un bărbat tot din muncipiul Petroşani. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime, însă, din verificări poliţiştii au constatat că tânărul care a produs evenimentul rutier nu posedă permis de conducere, iar pasagerul de pe locul din dreapta-față al autoturismului respectiv (un bărbat de 37 de ani, din municipiul Petroșani), în calitate de proprietar al autoturismului, i-a încredințat maşina tânărului, cu toate că știa că acesta nu deține permis de conducere.

În cauză s-a  întocmit dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere și încredințarea unui vehicul unei persoane despre care se știe că nu deține permis de conducere.

 

 

IPJ Hunedoara

         

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *