Au pus în pericol circulaţia pe drumurile publice hunedorene

În data de 02.07.2020, ora 00:04, Polițiștii din carul Biroului Rutier Deva, au depistat în trafic, un tânăr de 27 ani, din municipiul Deva, în timp ce conducea un autoturism în Piața Gării din municipiul Deva şi în urma verificării în bazele de date ale poliției, s-a stabilit că, plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului, figurează atribuite unui alt autoturism şi conducătorul auto nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

De asemenea, tânărul emana halenă alcoolică, a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, fiind condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, se efectuează urmărirea penală pentru infracțiunile de conducerea unui autovehicul cu numere false de înmatriculare și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

În data  de 01.07.2020, ora 23:40, polițiștii Formațiunii Rutiere din cadrul Poliției Orașului Hațeg, au oprit în trafic, pe DJ667 din localitatea Pui, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Pui, care avea montată doar în partea din spate plăcuța cu număr provizoriu de înmatriculare,.

Datorită faptului că, bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, unde a refuzat recoltarea de probe biologice.

În urma verificării în bazele de date ale poliției, s-a constatat faptul că, acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, autoturismul în cauză nu este înmatriculat şi numărul provizoriu de înmatriculare este atribuit unui alt autoturism.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de: conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin.1 Cod Penal, conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat și cu număr fals de înmatriculare, faptă prevăzută de art. 334 alin.1 și 2 din Codul Penal și refuz de recoltare de probe biologice, faptă prevăzută de art. 337 Cod penal, cercetările fiind continuate de către polițiștii Formaţiunii Rutiere Hațeg.

Față de conducătorul auto, s-a dispus continuarea urmăririi penale și s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca acesta, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg pentru dispunerea măsurilor legale.

 

 

IPJ Hunedoara

 

           

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.