CEH preia rețeaua de distribuție a termoficării, dar cu condiții

Complexul Energetic Hunedoara a răspuns solicitării primarului Tiberiu Iacob Ridzi în problema termoficării din Petroșani. Societatea energetică este dispusă să preia rețeaua de distribuție, astfel că în scurt timp, municipalitatea de la Petroșani va scoate la licitație contractul.

“Cei de la Complexul Energetic Hunedoara mi-au trimis o adresă prin care arată că sunt de acord să preia rețeaua de distribuție a agentului termic. Noi lucrăm acum la documentație pentru a putea scoate la licitație contractul”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În răspunsul transmis Primăriei municipiului Petroșani, oficialii CEH  “îșI exprimă toată disponibilitatea de a furniza agent termic consumatorilor din municipiul Petroșani șI va întreprinde toate demersurile necesare pentru participarea în calitate de ofertant în condițiile organizării de către autoritatea publică locală din municipiul Petroșani a procedurii de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului public de furnizare a energiei în sistem centralizat”.

Numai că reprezentanții Complexului Energetic Hunedoara au și o solicitare. ADI Termoficare ar trebui să acceseze fonduri pentru modernizarea rețelei.

“Totodată vă informăm că pentru continuarea furnizării și menținerea în funcțiune a acestui sistem, magistrala de termoficare trebuie redimensionată și adaptată cerințelor actuale a sistemului de termoficare. Finanțarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a magistralei de termoficare, racorduri alimentare puncte termice și sistem de distribuție de energie termică poate fi susținută doar prin atragerea de fonduri de către autoritățile publice locale, fapt pentru care revenim cu solicitarea de a identifica soluții de preluare a magistralei de termoficare în vederea modernizării acesteia prin atragerea de fonduri nerambursabile. Din punctul nostru de vedere repararea, modernizarea întregului sistem de producere, transport și distribuție a agentului termic, trebuie organizată ca un tot unitar pe baza unui program coordonat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoficare Valea Jiului, existând astfel șanse reale de accesare a fondurilor nerambursabile în vederea atingerii acestui obiectiv”, mai menționează cei de la Complexul Energetic Hunedoara.

Problema termoficării s-a accentuat în momentul în care administratorul judiciar al SC Termoficare SA a anunțat că în sezonul de iarnă abonații nu vor mai beneficia de agent termic din cauza procedurii de intrare în faliment. Dosarul în care se judecă falimentul SC Termoficare SA are ca termen de judecată data de 13 septembrie.

 

Monika BACIU

Un comentariu la „CEH preia rețeaua de distribuție a termoficării, dar cu condiții

  • 5 septembrie 2018 la 13:51
    Permalink

    Daca s-ar schimba tevile de Termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor atunci ar fi rentabila si se va dezvolta Termoficarea in valea jiului .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *