Au pus în pericol circulaţia pe drumurile publice hunedorene

În data de 08 mai 2022, în jurul orei 19:20, poliţiştii au oprit pentru control, pe raza orașului Petrila, autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Petrila.

În urma verificărilor, poliţiştii au  stabilit că cel aflat la volan nu posedă permis de conducere, iar numărul de înmatriculare provizoriu al autoturismului  pe care îl conducea aparţine, de fapt, unui alt autoturism.

 

La data de 07 mai 2022, în jurul orei 21:35, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din municipiul Deva, a condus un autoturism pe strada Nicolae Grigorescu, din municipiul Deva, din direcția străzii Mihai Viteazu spre Calea Zarandului, iar într-o curbă la dreapta a  lovit gardul din piatră al unui imobilul.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto, cu privire la care poliţiştii au stabilit, în urma verificărilor în bazele de date, că nu este posesor de permis de conducere.

 

În data 07 mai 2022, în jurul orei 11:35, poliţiştii au oprit în trafic, pe Aleea Romanilor, din Deva,  autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din  Deva.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu deţine permis de conducere.

 

La data de 08 mai 2022, în jurul orei 01:45, poliţiştii au oprit în trafic,  pe strada Progresului, din Hațeg, autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Sălașu de Sus.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,53 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 

La data de  07 mai 2022, în jurul orei 10:40, polițiștii rutieri au oprit în trafic, pe raza localității Căstău, autoturismul condus de un tânăr de 29 de ani, din Orăştie. În cazul tânărului, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,51 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 

La data de  07 mai 2022, în jurul orei 21:55, poliţiştii au oprit în trafic, pe DJ 107A, pe raza satului Uroi, autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani,  din Simeria.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat rezultatul de 0,61 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 

În cazurile prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

 

 

 

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

 

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.

Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafichttps://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

 

         Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

         Amplasarea aparatelor radar:

 

DN 7 Deva – Sântuhalm – Simeria
DJ 687 Cristur – Hunedoara
DJ 687 Hunedoara – Hăşdat
DN 66 Călan – Băcia
DN7 Mintia – Veţel
DN7 Veţel – Leşnic
DN7 Leşnic – Săcămaş
DN7 Ilia – Gurasada
DN7 Gurasada – Burjuc
DN7 Burjuc-Zam
Deva, Calea Zarand; Sântuhalm; DN 76 Căinelul de Jos – Bejan
Uricani pe DN 66A, str. Muncii

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *