Au văzut pentru prima dată capitala țării

Mai mulți copii de la centrul de plasament din Lupeni au văzut pentru prima dată capitala țării. Copiii de la centrul de plasament din Lupeni au vizitat cele mai importante obiective ale capitalei. Asociaţia Copii pentru Viitor Lupeni în parteneriat cu Centrul de Plasament Lupeni a organizat  o vizită tematică în Bucureşti, pentru copiii şi tinerii din Centrul de Plasament.

“Ne-am dorit ca prin activităţile propuse să îi aducem pe copii şi tineri mai aproape de cultură şi istorie. Am început cu o vizită la Palatul Parlamentului, unde am avut parte de o mică lecţie de democraţie, apoi am vizitat Ateneul Roman şi am aflat despre istoria acestui important edificiu al Capitalei. Am ajuns şi în culisele Teatrului Naţional Bucureşti, unde tocmai se amenaja scenă pentru una din piesele aflate în  programul Festivalului Naţional de Teatru şi am aflat despre cum se organizează spectacolele, câţi oameni şi câtă muncă este în spatele acestor evenimente”,  a spus Anca Iordănescu, reprezentantul Asociației Copii pentru Viitor.

A doua zi a fost rezervată o vizită la Palatul Cotroceni unde copiii au aflat despre domnia lui Alexandru Ioan Cuza, regi şi regine, stiluri arhitecturale şi de decor.

Cei mici s-au întâlnit și cu Cristian Hrubaru, dar au vizitat și culisele Operei Comice pentru Copii.

“După muncă şi distracţie – turul radiourilor – Rock Fm, Kiss FM, gazda noastră fiind nimeni altul decât Cristi Hrubaru.  Nu puteam să încheiem turul cultural prin capitala ţării fără să intrăm şi prin culisele Operei Comice pentru Copii, unde am făcut şi un mic joc de rol – am fost pentru puțin timp, membrii în Consilul Director şi ne-am consultat cu privire la ce fel de povești să fie puse în scena în stagiunea viitoare”,  a mai spus sursa citată.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.