Merele s-au transformat în aur

În data de 03.07.2018, Poliţia Oraşului Haţeg a fost sesizată telefonic de despre faptul că, în după amiaza zilei de 03.07.2018, persoane necunoscute au pătruns într-o locuinţă situată pe strada Ciprian Porumbescu, din orașul Hațeg, de unde au sustras mai multe bijuterii din aur.

Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului pentru cercetări a stabilit că două femei au acostat pe stradă partea vătămată (mama persoanei care a reclamat furtul) sub pretextul că sunt interesate să cumpere mere şi profitând de vârsta înaintată a femeii, au pătruns în curtea locuinței cu acordul acesteia (femeia era singură acasă).

Ulterior, una dintre femei s-a deplasat împreună cu proprietara în grădina din spatele locuinței, iar cea de-a doua persoană a pătruns în casă şi a sustras mai multe bijuterii din aur (în greutate de aproximativ 20 de grame), după care cele două au părăsit incinta, fără a mai „cumpăra mere”.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii  infracţiunii de furt şi efectuează cercetări în vederea identificării celor două persoane şi a recuperării prejudiciului.

 

Pentru a preveni comiterea unor infracţiuni de furt din locuinţă, poliţiştii vă recomandă să:

Fiți precauți când la ușă se prezintă, fără a fi solicitat vreun serviciu, persoane necunoscute care declară că sunt reprezentante ale companiilor de utilități ( gaz, curent, primărie, cablu TV, etc.) sau care pretind a fi reprezentanți ai unor supermarketuri ce oferă gratuit produse sau prezintă diverse promoții – nu permiteți accesul acestora în locuință, sau dacă totuși o faceți, nu îi lăsați nesupravegheați nici măcar pentru scurt timp.

Învăţaţi copiii să fie discreţi şi să nu se laude altor persoane cu achiziţiile făcute de dumneavoastră (aparatura electronică, laptop, bijuterii sau că aveţi sume mari de bani în casă). Evitaţi să vă afişaţi sau să discutaţi despre bunurile de valoare pe care le deţineţi în locuinţă (bani, bijuterii, seif, obiecte de artă);

Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic/rețelele de socializare prin al căror conţinut să se subînţeleagă absenţa dumneavoastră;

În situaţia în care cheile de la uşa de acces au fost pierdute, uitate într-un loc public sau sustrase odată cu actele de identitate, schimbaţi de urgenţă încuietorile locuinţei.

Dacă aveți suspiciuni în legătură cu persoane străine aflate în scara de bloc anunțați imediat poliția și alertați vecinii.

 

 

 

Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *