Turismul, generator de fonduri pentru bugetul municipiului Deva

Cetatea Deva a adus 200.000 de lei la bugetul local, în luna iunie. Turismul este un pilon important pentru dezvoltarea municipiului Deva. Peste 20.000 de turiști au vizitat Cetatea Devei. Potrivit Primăriei Deva, sâmbătă, 2 iunie, a fost ziua cu cel mai mai mare aflux de turişti – 1.254 de persoane au vizitat bastionul care domină reşedinţa judeţului.

“Sfârşitul săptămânii rămâne, în continuare, perioada în care Cetatea atrage cei mai mulţi vizitatori. În luna iunie, aproape 10.000 de persoane (46% din totalul turiştilor) au vizitat monumentul în zilele de sâmbătă şi duminică. Weekend-ul „de vârf” al lunii a fost înregistrat în intervalul 1-3 iunie, cu peste 3.200 de turişti. Aproape jumătate din numărul total de vizitatori ai lunii trecute au fost adulţi (45%), alţi 43% copii, 9% pensionari, iar 3% persoane cu dizabilităţi şi turişti care au beneficiat de gratuitate la călătoria cu telecabina de pe Dealul Cetăţii.  Statistica nu include persoanele care au vizitat monumentul folosind traseele pedestre. Aproape 95% din totalul turiştilor atraşi de Cetatea Deva în intervalul 1-20 iunie 2018 au folosit telecabina pentru călătoria dus-întors, arată o informare a Primăriei municipiului Deva.

Până la 1 octombrie, Cetatea Deva poate fi vizitată zilnic, între orele 9:00-21:00. Preţul unui bilet pentru telecabina care facilitează accesul la monument este 20 de lei – pentru adulţi, şi 10 lei – pentru elevi, studenţi şi pensionari. În cazul grupurilor organizate, cu un număr mai mare de 15 persoane, însoţitorul de grup sau organizatorul este scutit de plata biletului. De asemenea, veteranii de război, persoanele cu dizabilităţi, copiii instituţionalizaţi şi copiii care nu au împlinit vârsta de 3 ani beneficiază de gratuitate la călătoria cu telecabina.

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *