Autobergamo a pierdut și ultimul joc din UEFA Futsal Cup

Campioana României, Autobergamo Deva, deși a avut o comportare meritorie, nu a reușit să se întoarcă cu vreun punct din grupa D a Elite Round din UEFA Futsal Cup, care s-a desfășurat în Spania, la Torrejon de Ardoz.

După ce au pierdut, în primele două meciuri, de la Kairat Almaty, din Kazahstan, cu 5-2, câștigătoarea competiției în urmă cu doi ani, și de la FS Inter, gazda turneului și deținătoarea titlului, cu 2-1, devenii au pierdut, cu 8-5, în fața puternicei vicacampioane din Portugalia, Braga AAUM, care blocat accesul celebrei Benfica Lisabona în UEFA Futsal Cup. Devenii au condus la pauză cu 2-1, după ce Adrian Pânzaru (minutul 9) a deschis scorul, Machado (12) restabilind egalitatea, scorulprimei reprize fiind stabilit de Paulo Ferreira (20).Lusitanii au avut un strat de repriză secundă foarte bun, punctând de patru ori consecutiv, prin Machado (24), Cintra (25), Ruan (26) și Lopes (27), ajungându-se la 5-2 pentru Braga, dar devenii au revenit la un gol diferență, prin reușitele lui Cristian Matei (30) și Cristian Obadă (31).

Au urmat, însă, alte trei goluri ale portughezilor, înscrise de Machado (32), Marinho (35) și Cintra (37), iar scorul final a fost stabilit de deveanul Paulo Ferreira (40). În Elite Round s-au calificat doar cele mai bune 16 echipe din Europa, din grupa celor de la Autobergamo obținând calificarea în Final Four, ultima fază a UEFA Futsal Cup, FS Inter, după ce a învins, în meciul decisiv, pe Kairat Almaty, cu scorul de 5-3.

La turneul final, care se va desfășura la primăvară, s-au mai calificat Barcelona (Spania), sporting (Portugalia) și Gyor (Ungaria).

Claudiu POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *