Autobergamo revine pe primul loc în Liga 1 de futsal

După desfășurarea etapei a X-a, prima a returului sezonului regulat din Liga 1 de futsal, s-au înregistrat schimbări importante în clasament. Pentru microbiștii din județul Hunedoara cel mai important lucru este că Autobergamo Deva a revenit pe prima poziție a clasamentului, cu 23 de puncte. Devenii, după ce au câștigat la pas deplasarea de la “lanterna roșie” Clujana Cluj, singura echipă fără vreun punct acumulat până în prezent, cu 10-2, îi devansează, la golaveraj, pe campionii ediției trecute, cei de la Informatica Timișoara, care au învins, acasă, cu 12-1, scorul etapei, pe Bukovina Vicov (a noua în ierarhie, penultima, cu 3 puncte).

Fostul lider, United Galați, a rămas cu 22 de puncte (având și o penalizare de trei puncte, n. red.) și a coborât pe poziția a treia în ierarhie, după eșecul suferit în deplasarea de la Imperial Wet Miercurea Ciuc, cu scorul de 4-1, harghitenii ocupând locul al cincilea, cu 19 puncte. Pe patru au rămas cei de la Dunărea Călărași, cu 20 de puncte, după succesul de pe teren propriu, cu scorul de 4-2, în fața antepenultimei clasate, Gloria Buzău (6 puncte).

Prima etapă a turului a adus și o surpriză, care reaprinde lupta la calificarea în play-off, unde acced doar primele șase clasate la finele sezonului regulat. Astfel, FK Odorhei, ocupanta poziției a șasea, și-a păstrat locul, dar a rămas doar cu 14 puncte, după înfrângerea, cu 4-2, din deplasarea de la Poli Iași, care este pe poziția a șaptea, prima sub linie, cum s-ar zice, moldovenii având acum 12 puncte. Aproape sigur devenii își vor păstra poziția de lider și după desfășurarea etapei viitoare, băieții de la Autobergamo urmând a întâlni, acasă, luni, 26 noiembrie, de la ora 16.00, pe modesta Bukovina Vicov, și, mai mult, pot spera la o detașare în fruntea clasamentului, în condițiile în care Informatica Timișoara va juca, în deplasare, sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 18:00, la Dunărea Călărași, iar orice pas greșit al bănățenilor îi ajută pe componenții echipei de futsal din municipiul de reședință al județului Hunedoara. Runda mai programează, duminică, 25 noiembrie, de la ora 18:00, un meci interesant, cel dintre United Galați și Poli Iași, în care oaspeții ar putea să confirme că sunt în formă și că victoria în fața celor de la Odorhei nu a fost o întâmplare.

În celelalte două jocuri ale rundei avem favorite certe, Imperial Miercurea Ciuc, chiar dacă evoluează în deplasare, sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 15:00, având prima șansă în confruntarea cu Gloria Buzău, iar FK Odorhei nu ar trebui să aibă probleme luni, 26 noiembrie, de la ora 18:00, în meciul de acasă cu ultima clasată, Clujana Cluj. În acest an, dacă nu vor apărea modificări de ultim moment în calendarul competițional, se va juca și etapa a XII-a, a treia din returul sezonului regulat, în care Autobergamo va întâlni, în deplasare, într-un veritabil derby al campionatului, pe Informatica, data și ora desfășurării partidei de la Timișoara nefiind încă stabilite.

 

 

Amarildo SZEKELY  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *