Autoritatea pentru Digitalizarea României anunţă un nou record pentru ghişeul.ro: 900.000 de utilizatori

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunţă, marţi, că Ghişeul.ro a înregistrat cel de-al 900.000-lea utilizator, o persoană fizică din Sectorul 3 al Municipiului Bucureşti. De la începutul anului, peste 130.000 de utilizatori s-au înscris pe www.ghiseul.ro – o medie constantă de aproape 3.000 în fiecare zi.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Autoritatea pentru Digitalizarea României,  începând de la 1 ianuarie, prin intermediul platformei s-au făcut peste 489.000 de tranzacţii, în valoare de peste 153.000.000 lei.

”În doar 5 săptămâni, numărul utilizatorilor a crescut cu 100.000. Tot mai mulţi români au descoperit că Ghişeul.ro este simplu de utilizat, rapid şi sigur. Mai avem foarte puţin timp până la recordul absolut pentru administraţia publică: un serviciu public va trece de 1 milion de utilizatori! Sunt convins că vom ajunge acolo înainte de 31 martie, data până la care se aplică reducerea de 10% la plata anuală integrală a impozitului pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport pentru persoanele fizice. Creşterea exponenţială a platformei de plăţi online este un rezultat firesc al extinderii serviciilor publice, al înrolării de noi instituţii publice şi al suplimentării tipurilor de plăţi, upgrade-uri pe care le-am realizat anul trecut. Utilizatorii pot achita online peste 300 de servicii publice centrale şi locale, toate cu zero comision”, a declarat Octavian Oprea, preşedintele interimar al Autorităţii pentru Digitalizarea României.
Ghişeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României şi susţinută de APERO – Asociaţia pentru Plăţi Electronice din România.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.