Avalanșă de premii pentru elevii de la Arte

Elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva au reușit să obțină din nou rezultate remarcabile și să își înscrie numele în galeria de excelență prin performanțele lor la competiții de specialitate.

Premianții de la Arte Plastice

Cei mai talentați elevi de la toate liceele de artă din țară s-au întrecut în cadrul  celei de-a XIV-a ediții a Concursului Regional „Margareta Sterian” organizat de Liceul de Arte cu același nume din Buzău. Concursul, desfășurat în perioada 26 februarie – 3 martie 2024 deopotrivă pentru micii muzicieni și artiști plastici, oferă posibilitatea elevilor din toată țara să își afirme talentul și să își perfecționeze performanțele artistice.

Ediția din acest an a întrunit sute de participanți din toată țara și s-a finalizat în 3 martie 2024 cu Vernisaj și Gala Laureaților, găzduite în incinta Consiliului Județean Buzău.

Liceul de Arte „Sigismund Toduță”  din Deva a fost reprezentat la secțiunea Arte Vizuale de elevii talentați ai claselor de Arte Plastice coordonați de prof. Popa Corina și prof. Nealcoș Alina. Suntem bucuroși că între sutele de lucrări evaluate s-au remarcat cele realizate de elevii noștri: Jurca Antonia (clasa aVI-a), distinsă cu Premiul II, Gabor Vlad (clasa a V-a) și Ioaneș Maya (clasa a VII-a), care au obținut Premiul III și Șorop Maruca (clasa a V-a), răsplătită cu Mențiune.

Premianții de la Muzică

În perioada 29 martie-12 aprilie 2024 a avut loc la Botoșani a XIII-a ediție a Concursului Regional de Teoria Muzicii „George Holca„. Concursul a fost organizat de Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani în cadrul proiectului „Sonorități pe portativ”, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Concursul s-a adresat elevilor de clasele I-XII și s-a desfășurat atât în format fizic, cât și online, oferind șanse egale de participare tuturor elevilor, indiferent de poziționarea lor geografică. Alături de elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță„ din Deva, la secțiunea online au participat 250 de elevi de la zeci de instituții de învățământ vocațional-muzical din 12 județe ale țării, notabilă fiind și participarea internațională din Replica Moldova, Serbia și Spania.

În cadrul concursului, elevii au fost evaluați de către un juriu format din profesori de muzică și specialiști în domeniu, concurenții având ocazia să își demonstreze abilitățile muzicale și să își dezvolte puterea de concentrare, fiind testați prin solfegii și dictee ritmice și melodice la prima vedere.

Elevii claselor de Muzică ale Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, îndrumați cu dedicare și pasiune de  către profesorii de specialitate: Ana-Maria Demian, Camelia Vânătoru, Flaviu Demian și Iov Lazăr au cucerit numeroase și valoroase distincții, 35 din cei 45 de elevi participanți la concurs fiind răsplătiți cu premii, după cum urmează:

Premiul I și Premiu de excelență

Groza Dragoș-George, Dănilă Oana Patricia (clasa I),  Jurjiu-Țandrău Tudor Gabriel (clasa a VII-a) – prof. Ana-Maria Demian – și Marinică Samuel Daniel (clasa a VIII-a) – prof. Camelia Vânătoru;

Premiul I

Lazăr Elisabeta (clasa I), Lazăr Timotei, Lungu Daria Maria și Pârva Anais (clasa a II-a), Farcău Cristian Petru (clasa a III-a), Dănilă Adelina Maria (clasa a IV-a), Costa Iedida Ami și Lungu Alexandra Ioana (clasa a V-a), Radu Elisei (clasa a IX-a) – prof. Ana-Maria Demian; Neag George-Nicolas și Vincze Robert Andrei (clasa a II-a), Oprița Denis-Marian (clasa a VII-a) – prof. Camelia Vânătoru; Ficuț-Vicaș Dorli Teodora (clasa  I) – prof. Iov Lazăr;

Premiul II

Andrica Daniel, Buble Pavel, Chesche Tabita, Coșmeleață Evelin (clasa I), Nopcea Aimée (clasa a II-a), Burdun Denis Nicolas, Mihai Alisa Maria și Solnoc Ștefania Maria (clasa a III-a), Balea Antonia-Maria și Cîmpean Alexndra Luciana (clasa a IV-a) – prof. Ana-Maria Demian; Fedur Natan (clasa a II-a) – prof. Flaviu Demian; Malea Carina Maria Paula (clasa a II-a) – prof. Camelia Vânătoru

Premiul III

Henț Patrick (clasa a II-a), Biro Petra Maria (clasa a III-a), Costa Talitha-Cumi ( clasa a VIII-a) – prof. Ana-Maria Demian; Fedur Matei (clasa a II-a) – prof. Flaviu Demian; Chesche David (clasa a IV-a) – prof. Iov Lazăr

Mențiune

Demian Anamaria (clasa a II-a) – prof. Ana-Maria Demian

Aceste realizări sunt cu atât mai remarcabile cu cât reflectă pasiunea și talentul elevilor noștri în domeniile reprezentative ale Liceului și reprezintă o confirmare a competențelor dobândite de ei în cadrul orelor de specialitate. Felicităm sincer elevii noștri pentru aceste realizări deosebite și îi încurajăm să continue să își urmeze pasiunile și să își dezvolte potențialul în continuare. De asemenea, dorim să le mulțumim familiilor, profesorilor și tuturor celor implicați în sprijinirea lor pe parcursul acestui proces.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *