Aventură la înălțime

O nouă ediție a competiției Retezat SkyRace va avea loc în zona Cheile Buții. La evenimentul care va avea loc în luna iunie sunt așteptați sute de pasionați de adrenalină, sport și aer montan. Sloganul competiției este “Aleargă la înălțime”, iar în data de 16 iunie se dă startul celei de-a 7-a ediții Retezat SkyRace Intersport! Două din probele competiției se încadrează la categoria SkyRunning, iar una dintre ele se adresează celor care iubesc trekkingul sau celor care vor să înceapă alergarea montană. Retezat SkyRace Intersport este un concurs de alergare montană, de skyrunning, care se desfășoară în Munții Retezat, la Cheile Buții, Uricani, Hunedoara, și care propune trei trasee.

”Custura” este recomandat alergătorilor cu experiență montană, are 28 de kilometri (9 kilometri de creastă alpină) și 2.300 de metri diferență pozitivă de nivel și un timp limită de parcurgere de 8 ore (cel mai înalt punct atins va fi vârful Custura, 2.457 de metri). ”Buta” are o lungime de 23 de kilometri (5 kilometri de creastă alpină), 1.400 de metri diferență pozitivă de nivel și timp limită de parcurgere de 6 ore. ”Valea Mării” are o lungime de doar 7 kilometri și 300 de metri diferență de nivel”, arată organizatorii.

An de an, competiția adună la start sute de participanți și alte sute de persoane care vor să evadeze din rutina cotidianului.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *