Persoanele aflate în izolare la domiciliu şi în carantină ar putea fi monitorizate electronic

Premierul Ludovic Orban a anunţat că se lucrează, împreună cu STS, la o aplicaţie care să permită monitorizarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu sau în carantină din cauza coronavirusului, pentru a se stabili dacă respectă măsurile impuse sau nu.

„Împreună cu STS punem la punct o aplicaţie care să ne permită monitorizarea mişcărilor persoanelor aflate în izolare la domiciliu şi în carantină, astfel încât să putem şti, instalând aplicaţia, dacă se deplasează în afara domiciliului sau nu”, a afirmat Ludovic Orban, marţi seară, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că s-a luat măsura ca persoanele care încalcă izolarea la domiciliu automat să intre în carantină instituţionalizată, iar cele care încalcă normele de carantină instituţionalizată să mai primească 14 zile de carantină.

„Evident că un astfel de soft care deja am văzut că există în alte ţări şi pe care încercăm să-l realizăm, funcţionarea unui astfel de soft va uşura foarte mult misiunea autorităţilor locale, Poliţiei, Jandarmeriei, Direcţiilor de Sănătate Publică, ne va uşura foarte mult supravegherea respectării izolării la domiciliu. Acuma, hai să fim cinstiţi, foarte mulţi dintre cei care s-au întors trebuie să fie verificaţi dacă respectă izolarea, pentru că unii dintre ei, după cum s-a văzut şi la televizor şi după ceea ce a identificat Poliţia şi Jandarmeria, nu au respectat izolarea la domiciliu”, a spus premierul.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *