Avertizare ISU Hunedoara: Cod Portocaliu și Roșu de ploi abundente

Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică valabilă până sâmbătă, 17 iunie, la orele 12:00, în județul Hunedoara, menționată prin două coduri de avertizare de tip Portocaliu și unul de tip Roșu, în care vor cădea ploi abundente pe scurte perioade de timp ce pot depăși, în unele zone 80l/mp, iar prin acumulare cantitățile de apă pot fi însemnate.

În acest context ISU Hunedoara a emis o serie de recomandări pentru populație, ca urmare a prognozei meteo

1. Activarea Grupei Operative la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției – Hunedoara (C.J.C.C.I.) cu specialiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean și din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara.
2. Creșterea capacității operaționale la nivelul Detașamentului Petroșani.
3. Prealertarea tuturor subunităților I.S.U. Hunedoara.
4. Emitere mesaj RO alert pentru localitățile aflate sub incidența codului ROȘU.
5. Asigurarea legăturii cu Comitetele Locale pentru Situații de Urgență (C.L.S.U.) din zonele aflate sub incidența codurilor meteo.
De asemenea, la nivelul C.J.S.U. a avut loc ședința pentru aprobarea „Planului de măsuri privind gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice fenomenelor meteorologice periculoase COD PORTOCALIU și ROȘU din perioada 12.06.2023, ora 10:00 – 13.06.2023, ora 10:00 pe teritoriul judeţului Hunedoara”.
Pentru a fi în siguranță, respectați următoarele măsuri:
Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.
În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.
Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul ploi abundente, furtună,etc., accesând link-ul de mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *