Avocați angajați pe banii hunedorenilor

CJ Hunedoara angajează o casă de avocatură pe banii hunedorenilor pentru a apăra instituția din cauza neînțelegerilor avute cu proprii angajați.

Mai exact sunt două procese pe care CJ Hunedoara le are pe rolul instanțelor de judecată din țară. În primul caz este vorba de cazul ”Guran”. Carmen Guran a fost director al Direcției tehnice și investiții, căreia i-au desființat până și direcția pe care o conducea. Dosarul se află pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, iar oficialii CJ Hunedoara au motivat că dosarul este unul de interes public.

Liberalii au cerut ca proiectul privind angajarea unei case de avocatură să fie retras, însă oficialii CJ Hunedoara nu au vrut.

”Domnule președinte, din motive de oportunitate – repet: oportunitate! – și nu de legalitate, grupul de consilieri județeni PNL solicită să retrageți de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre de la punctul 4, privind achiziția de servicii juridice. Proiectul respectiv se referă la achiziția de servicii juridice într-o speță care privește anularea a două acte administrative emise de Consiliul Județean Hunedoara. Ori avizul de legalitate pentru cele două acte este dat de juriștii din consiliul județean și considerăm că nu este nevoie de angajarea unei case de avocatură sau a unui avocat profesionist pentru a argumenta în instanță legalitatea sau procedura legală prin care dispozițiile președintelui Consiliului județean Hunedoara sau hotărârile Consiliului Județean Hunedoara au fost adoptate. Din acest motiv, solicităm retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre, întrucât cealaltă speță, respectiv cea de la Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind o speță care se referă la corecții financiare, și în opinia noastră are nevoie de o apărare mult mai puternică în instanță, pentru că este vorba de bani, pe care s-ar putea ca noi, Consiliul Județean Hunedoara, să fim obligați să-i plătim. Și atunci, acest proiect de hotărâre va trebui reluat, reanalizat și aprobat într-o altă ședință, pentru că nu are rost să angajăm o casă de avocatură într-un litigiu care, parțial, pare un litigiu de muncă, chiar dacă el vizează anularea a două acte administrative”, a spus Toma Florian, consilier județean PNL.

Mircea Bobora, președintele CJ Hunedoara a spus direct și hotărât că ”Nu retrag acest proiect de hotărâre de pe ordinea de zi (…)”.

Un al doilea dosar este cu Ministerul Fondurilor Europene, pentru corecții financiare calculate la peste 600.000 de mii de lei pentru un proiect implementat de CJ Hunedoara. Cauza se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

 

Colaborator

FOTO: apislex.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *