Culturile agricole, afectate de inundații

Culturile agricole din județul Hunedoara au fost afectate de inundații. Direcția pentru Agricultura Județeană Hunedoara a inventariat daunele provocate de inundații. Peste 1300 de hectare cu culturi agricole au fost afectate de ploile torențiale din ultima lună.

”Ca urmare a numeroaselor inundații produse în județul Hunedoara consilierii Direcției pentru Agricultura Județeană Hunedoara au făcut parte din comisiile mixte numite de către Prefectura Județului Hunedoara în vederea evaluării pagubelor produse. Au fost evaluate pagubele produse de inundații culturilor agricole din 33 de UAT-uri și peste 80 de localități. Suprafața totală afectată de fenomenele hidrologice a fost de peste 1300 de hectare cu culturi agricole. Au fost afectate peste 700 de hectare cu culturi de porumb, 90 de hectare cu legume, 90 de hectare cu grâu, peste 200 de hectare cu pășuni și fânețe, peste 100 de hectare cu plante furajere”, arată Direcția pentru Agricultura Județeană Hunedoara.

Practic, tot județul a fost afectat de inundațiile din luna iunie.  Pe lângă gospodării, infrastructură rutieră și culturile agricole au fost distruse.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *