Avram Iancu: De la Sulina spre Istanbul

Polisportivul din Petroșani, bibliotecarul Avram Iancu, se pregătește de o nouă provocare. Acesta va porni de la Sulina spre Istanbul, înot și fără costum de neopren. Avram Iancu vrea să marcheze, astfel anul Centenar. Proiectul înotătorului din Petroșani urmează să înceapă pe data de 2 septembrie 2018, la Sulina, acolo unde s-a încheiat ultima sa aventură acvatică. De aici, Iancu vrea să înoate timp de 45 de zile pe un traseu care va însuma 630 de kilometru pe malul Mării Negre, până la Istambul.

”Pornesc în acest nou proiect derulat în Anul Centenar, de la Sulina. Mai precis de la kilometru 0 (zero) al Dunării! Anul trecut am înotat „bătrânul fluviu” în 89 de zile, fără costum de neopren, stabilind o premieră mondială. De data asta mi-am propus să înot pe Marea Neagră, cale de trei țări (România, Bulgaria și Turcia) până la Istanbul”, a spus Avram Iancu.

Avram Iancu a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren, a înotat pe tot parcursul Dunării și a participat și la cea mai grea competiție din lume Arctic Ultra.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *